İthalat dosya numarası bazında siparişlerinize bağlı olarak ASN, irsaliye ve fatura işlemlerinizi gerçekleştirin. İthalat masraflarınızı ilgili ithalat dosyasına otomatik dağıtın.

İthalat dosya numarasına bağlı olarak, tüm verilen sipariş, irsaliye ve fatura işlemleri gibi ithalat hareketlerini birbirleriyle ilişkili olarak takip edebilirsiniz. İthalat dosyasında tedarikçi, ek evrak numaraları, standardize edilmiş ödeme yöntemi kodları, incoterm kodları, akreditif numarası, sigorta bilgileri ve ithalat dosyası açılış / kapanış tarihleri gibi birçok bilgiyi tutabilirsiniz. Sipariş aşamasında fiş bazında ya da satır bazında ithalat dosya numarası seçilerek yapılan işlemin ilgili ithalat dosyasıyla bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede ithalat dosya numarasıyla yapacağınız sorgulamalarda, bu dosyaya bağlı tüm işlemleri kolaylıkla görebilirsiniz. İthalat dosya numarasına bağlı olarak yapılan masrafların, ithalat dosyasına otomatik yansıtılmasını ve muhasebeleştirilmesini gerçekleştirebilirsiniz.

Konsinye verilen siparişlerinize bağlı olarak ASN, irsaliye ve fatura işlemlerinizi gerçekleştirin.

Konsinye alımlarınız için tedarikçi firmanıza sipariş verebilir ve bu siparişe istinaden ASN, irsaliye ve fatura işlemlerinizi biri birine bağlı olarak otomatik gerçekleştirebilirsiniz. Konsinye alımlarınızın satılan kısmı kadarını fatura sihirbazı yardımıyla kolaylıkla faturalayabilirsiniz. Faturalanmamış konsinye alış irsaliyelerinizi kontrol edebilirsiniz.

Masraflarınızı maliyet merkezleriniz ile eşleştirin ve tüm masraf alım siparişlerinizi, irsaliye ve fatura işlemlerinizi takip edin.

Masraf alımları için satın alma teklifi oluşturabilirsiniz. Bu tekliflerden satın alması yapılacak olanları onaylayarak sipariş oluşturabilirsiniz. Böylece sadece satın alma onayı yapılmış masrafların satın almasının yapılmasını sağlayabilirsiniz. Masrafların, üretimde, mağazada kullanılıp kullanılamayacağını seçerek, masraf tanımlamalarını sadece ilgili grubun görmesini sağlayabilirsiniz. Masraflarınızı maliyet merkezleri ile eşleştirerek o masrafların hangi maliyet merkezinde kullanılabileceğini belirleyebilirsiniz. Masraflarınıza istediğiniz kadar özellik tanımlayarak gruplandırabilir ve raporlayabilirsiniz. Sabit gider ya da değişken gider olarak farklı tanımlamalar yapabilirsiniz.

Masraf dönemleri tanımlayarak dönem bazında masraf dağılımı gruplaması yapabilirsiniz. Maliyet merkezleri tanımlayarak, maliyet merkezleri dağıtım hiyerarşisi belirleyebilirsiniz. Tüm masraf kalemlerini oluşturulan maliyet merkezi hiyerarşisinin ilgili seviyesine bağlayabilir ve her seviyenin alt seviyelerine hangi dağıtım anahtarına göre dağıtım yapılacağını tarif edebilirsiniz. Bu dağıtım anahtarını oransal olarak manuel verebileceğiniz gibi, satılan malin maliyeti ya da ciro KPI’larına göre de otomatik dağıtım yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Siparişlerinize bağlı olarak ASN, irsaliye ve fatura işlemlerinizi gerçekleştirin. Yoldaki ürünlerinizi takip edin.

Teklif, sipariş, irsaliye, fatura işlemlerinizi teklif ya da siparişe bağlı olarak otomatik ve kontrollü bir şekilde yapabilirsiniz. Örneğin; mevcut bir teklif ya da sipariş kaydının alış irsaliyesini ya da faturasını tekrar girmenize gerek kalmadan siparişten otomatik olarak oluşturtabilirsiniz.

Sipariş girişlerinde özet tablo girişlerini kullanarak renk ve boyut bazında ya da lot bazında pratik ve hızlı girişler yapabilirsiniz. Ayrıca, Microsoft Excel formatında oluşturduğunuz siparişlerinizi, programa otomatik olarak pratik bir şekilde aktarabilirsiniz. Tüm siparişlerin durum kontrollerini anlık olarak yapabilir, bu sayede verilen sipariş miktarını, gelen ve kalan sipariş adetlerini kolaylıkla izleyebilirsiniz.

Satın alma süreçlerinde siparişten sonra Tedarikçi Ön Sevk Bildirimi (ASN) ile henüz deponuza ulaşmamış yoldaki ürünlerin takibini ve dağıtım planlamasını yapabilirsiniz. Tedarikçinize verdiğiniz siparişe istinaden yola çıkarılan ürünleri, ürün miktarı, sevkiyat yöntemi, tahmini varış tarihi, gemi ve konteynır numarası, boşaltma limanı, akreditif numarası ve ithalat dosya numarası gibi bilgilerle takip edebilirsiniz. Yoldaki ürünleri tedarikçinin taahhüt ettiği fiyat ile kontrollü bir şekilde kabul ederek tutar ve miktar farklarını yönetebilirsiniz.

Satın alma teklifleri oluşturarak teklife bağlı sipariş irsaliye ve fatura süreçlerinizi takip edin.

Toptan, ithalat ve masraf alımlarınız için tedarikçilerinizden satın alma teklifleri alabilirsiniz. Bu tekliflerin onaylanan kısımları için otomatik verilen sipariş oluşturabilir, siparişe istinaden teslim alınan kısımlar için parçalı olarak irsaliye ve tüm irsaliyeler için toplu fatura kesme işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Satın alma tekliflerinizi istediğiniz para birimine göre kaydedebilir ve yerel para birimi cinsinden karşılığını görebilirsiniz. Satın alma teklifleriniz ile ilgili planlanan yükleme tarihi, teslim tarihi, lot, işlem tipi gibi bilgileri kolaylıkla değiştirerek güncelleyebilir ve değişimleri takip edebilirsiniz.